red-velvet-cake

 

aabn-print-lilla 

 

Red Velvet Cake

- En ægte amerikansk specialitet

 

Red Velvet Cake er en lys skærekage tilsat meget rød farve. Efter bagning halveres kagen og lægges sammen med frosting.

 

Lidt historie:
Det er en kage, som har været årsag til meget snak om ophavsret. De første ideer til denne kage stammer oprindelig fra 1870’erne, hvor man kaldte denne kagetype for fløjlskager, da den tætte og saftige konsistens på kagen gjorde den blød som fløjl.

Den kendte røde farve kom først til i 20’erne  da det berømte  Waldorff-Astoria hotel på Manhattan i New York, lancerede kagen og fik navnet Waldorff Red Cake.

I 1960’erne blev der for første gang afholdt en kage konkurrence i denne kagetype og navnet blev offentliggjort som Red Velvet Cake.

Senere har der været snak om hvilken frosting som skal anvendes og nogle mener den originale opskrift fra Waldorff-Astoria er den rigtige, andre mener den mere moderne frosting med neutral ost, som giver en mere frisk og syrlig smag er den rigtige. Dette er en smagssag og op bageren og konditoren selv at afgøre hvad der menes er den rigtige.

 

Til at lave Red Velvet Cake vil jeg anbefale at man anvender skærekagemixen som hedder Extra Moist Plain. Fordelen ved at bruge denne mix er, at det er en typisk engelsk/amerikansk kage/muffin mix - meget svampet og lang holdbarhed (en fordel når den skal deles igennem) som kendetegner amerikanske kager — og Red Velvet er jo amerikansk.

Jeg vil også anbefale man bruger en kraftig frugt farve, gerne pasta farve, og meget koncentreret. Almindelig frugtfarve kan også anvendes. Vigtigst er at kagen bliver meget rød.

 

Download opskriften helt gratis